About

Jan Hinke

Audio Post-Productie - Sounddesign - Music Video's

 “In de audiovisuele wereld draait alles om ritme, dynamiek, en compositie. Dit geldt zowel voor muziek, als voor het geluid onder een video. Ieder project is voor mij een creatieve uitdaging. Ik wil jouw verhaal zo goed mogelijk vertellen met beeld en geluid”.

Na 10 jaar als projectontwikkelaar in de bouw te hebben gewerkt, was het in 2011 tijd voor een carrière switch. Muziek speelde altijd al een grote rol in mijn leven en daarom heb ik mij in 2011 omgeschoold van projectontwikkelaar naar sounddesigner. In hetzelfde jaar ben ik fulltime begonnen als Freelance Composer, Audio-Engineer & Sounddesigner.

Al vrij snel ben ik als freelancer aan de slag gegaan bij Radio 538 en dit is nog steeds een van mijn vaste opdrachtgevers.

Een greep uit mijn 538 audioproducties:

Powermix, Top 40, 5uur38 mix, DanceSmash jaarmix cd’s en Global Dance Chart. 

Inmiddels heb ik mijn skills uitgebreid met de productie van video’s. Voor TV538 heb ik sinds 2019 wekelijks mijn eigen programma:  TV538Weekendmix. De grootste hits uit de 538 top 50 en beste classics in een vette video-mix van een uur; dat is de 538 Weekendmix!

Naast tv producties creëer ik ook videoclips voor internationale artiesten als Timmy Trumpet, AliceDJ en Vengaboys.

Wat ik voor je kan doen:

Audio Post-Productie

Iedere mediaproductie verdient zijn eigen geluid. Ik zorg ervoor dat tijdens de post-productiefase het geluid van jouw project het beste tot zijn recht komt. Je kunt bij mij terecht voor TV, Radio en Online producties. Hierbij verzorg ik het gehele productie- en mix-proces (set audio, SFX/foley, muziek, voice-over opnamen).

Sounddesign

Voor videoproducties ontwerp ik geluid (soundeffects, foley). Daarnaast ontwerp ik soundbanks voor (dance)producers die gebruikmaken van software synthesizers (o.a. LennarDigital Sylenth1, RevealSound Spire en Native Instruments Massive). Via de websites FreshlySqueezedSamples.com en Splice.com vinden mijn presets hun weg naar talloze producers wereldwijd.

Music Video's

Iedere track bereikt een groter publiek met een opvallende videoclip. Ik help je graag bij het creatieve proces van het concept tot en met de post productie van jouw videoclip.